Om företaget

Om företaget

HTP ABVi har sedan 1974 drivit företag med utveckling och produktion av egna nya produkter. Bl.a, Låsbara cykelställ, låsbara vapenställ av olika typer.

1999 kom vi med ett nytt tänkande inom bilbelysning, i stället för dom traditonella stora extraljusen så kom vi med en ramp med upp till sex små lampor som tillsammans ger ett mycket bra ljus med en suverän ljusbild som många gånger är effektivare än dom stora. Den har många fördelar, bl.a, mycket lättplacerad i luftintaget under nummerskylten, helt rostskyddade, låg vikt. Den har hittills sålts i över 15000 ex..
Tyvär har den fått många undermåliga efterföljare som rostar och ger ett avsevärt mindre ljus och deras dåliga rykte skvätter också över på originalet, då dom flesta inte ser eller förstår skillnaden. Vi överlät extraljusdelen hösten -06 och den drivs nu vidare i ny regi.

2004  introducerade vi en helt ny hårdmetalldubb kallad MAXI-GRIP som används till arbetsfordon som snöröjare, entreprenadmaskiner  och liknande,
Även modeller till fyr-hjulingar, enduromaskiner m.m.utvecklades.
Vitsen med denna dubb är att man kan montera den själv när det behövs, man använder bara en enkel skruvdragare.Man tar lika lätt bort den på våren
Dubbarna har sålts i miljoner inom Skandinavien, men introduceras nu i övriga Europa av den nya ägaren, en driftig entreprenör från Öland, som övertog den delen, också hösten -06.

Vi har nu ändrat vårt namn ifrån Extraljus i Ålem AB,   till H.T.P. i Ålem AB
Vår nuvarande inriktning är utveckling och framtagning av nya produkter som vi ser ett behov av på marknaden