Hakmontageadapter ”HTP-SKENAN”

Hakmontageadapter ”HTP-SKENAN”

Det finns ett stort antal vapen som drillingar, kombigevär, studsare som har påmonterat hak-eller vridmontage. Många av dessa är gamla kvalitetsvapen, men som har omoderna kikarsikten som inte är så bra anpassade för dagens behov.

Där kommer vår nya mönsterskyddade idè in. Vi specialtillverkar en adapterskena i verktygsstål som på översidan är en lång Weaverskena med ett antal tvärspår. ( OBS, den första varianten med skruvade klackar som visas i Jakttidningarna har redan utgått, numera tillverkar vi endast en modell med intrigerad Weaverskena (Picatinny) i olika längd beroende på vapen och önskemål)

På undersidan kopieras de hak – eller vridfötter som finns på det ordinarie kikarsikten. Eftersom alla hakmontage har olika mått, så måste skenan specialanpassas med en exakt kopiering, och det är detta moment som vi specialiserat oss på.

I praktiken går det till på följande sätt. Kunden ”vapenägaren” lämnar eller skickar pipan och det ordinarie siktet till oss. Vi kopiererar hakfötterna på siktet, och passar in det i vapnet mycket noggrant. Därefter putsas skenan, stämplas med vapnets nummer och därefter blåneras innan leverans. Hela skenan görs i ett stycke, ingen lödning eller lösa delar. Vi kan även mot pristillägg 500kr göra en skena ifall originalkikaren saknas.

Skenan bygger endast 8mm över spången.

Om delarna skickas rekommenderar vi posten, det kostar för närvarande 185kr, då är det försäkrat för 50000 kr, samt spårbart. Man måste bifoga en lånelicens som vi tillhandahåller via en av oss förtryckt PDF.

Vi har redan ett antal nöjda kunder t.o.m. utanför Sverige, som nu kunnat montera stora kikarsikten med upp till 56mm tub, eller mindre med förstoring 1-4ggr med brett synfält, ner till Microsikten typ Docter, Aimpoint, samt olika andra typer av rödpunktssikten. Alla typer av riktmedel som har fästen med Weaverutförande kan användas.

Vi har paketpriser, skena plus alla möjliga rödpunktssikten som Aimpoint Micro och Acro, Maila om priser

Kontakta oss via mail eller telefon för frågor och upplysningar.

Priset är från den 1/7 -22, 4500 kr plus moms,

Två års garanti